ÇAY İHTİSAS BORSASI SATIŞ SEANSI VE TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Ulusal Çay Konseyi

Genel Haberler
ÇAY İHTİSAS BORSASI SATIŞ SEANSI VE TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Çay İhtisas Borsası Satış Seansı ve Tanıtım Toplantısı Rize Ticaret Borsası Çay Satışı Salonunda Çarşamba günü gerçekleşti. Toplantıya; Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı-Ulusal Çay Konseyi Başkan Yrd. Mehmet ERDOĞAN, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı-Ulusal Çay Konseyi Y. K. Üyesi Resul OKUMUŞ Rize Ziraat Odası Başkanı-Ulusal Çay Konseyi Y.K.Üyesi Nevzat PALİÇ, Ziraat Odaları İlçe Başkanları ile çay sanayicileri katıldı.

Mehmet Erdoğan, Seans öncesi  Çay İhtisas borsası tadım salonunda satışa sunulacak Çayların numuneleri  hakkında bilgiler aktardı. Alıcılar tarafından test edilen numuneleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ilgiyle inceledi.

Toplantı Mehmet Erdoğan’ın  yaptığı sunumla başladı. Erdoğan; Türk Çay sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dünyada üretici ülkeler arasında 5. sırada yer aldığını, yıllık kişi başına tüketim bakımından ise 1. Sırada yer aldığını söyleyerek. Türkiye’nin Çay ihracat ve ithalat verilerini de açıkladı.

 

Kaliteli Çay Hak ettiği Değeri Bulacak

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çay İhtisas Borsasını hayata geçirerek yeni başarıya imza atan Mehmet ERDOĞAN ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, ‘’İhtisas Borsası çay sektöründeki sorunları önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Kaliteli çayın hak ettiği değeri bularak, çayın tüketiminin bir israf değil, bir kazanım noktasına varmasını sağlayacaktır’’ dedi.

 

Neden Çay İhtisas Borsasına İhtiyacımız Var

Erdoğan; Türk çayı geleceği olan bir sektördür. Dünya çay sektörüne entegre edemezsek gelişemez. Çay İhtisas borsasıyla  Türk çayını tarladan bardağa kontrol altına almış olup, gayri resmi yollardan ülkemize giren kaçak çayı engellemiş olacağız.
Tarladaki müstahsilimizin, sanayideki, pazarlamadaki çalışanın alın terini Çay İhtisas Borsasıyla garanti altına almış olacağız dedi.

 

Türk Çay Sektörünün Hayali Gerçek Oldu

İhtisas Borsasında 170 bin kilogram kuru çay, açık artırma usulüyle alıcı buldu.

Erdoğan, satışın ardından gazetecilere açıklamada bulundu, Türk çay sektörünün hayalinin gerçek olduğunu belirtti.

Türk çayında bu yıl dalgalanmalar oldu, "Birinci sürgünde yaş çayda 50 bin, kuru çayda ise 10 bin tonluk bir ürün kaybı yaşanmıştı. Bununla birlikte üründe ise yüksek kalite bir üretim yaptık. İkinci sürgünde ise yapılan üretime bakıldığında birinci sürgündeki ürün eksikliğini kapatacağımız görünüyor. Türkiye'nin ihtiyacı olan yaklaşık 265 bin tonluk çayı bu yıl tekrardan üretebileceğimizi net olarak görmekteyiz." diye konuştu.

Çay İhtisas Borsasında satışların istikrarlı şekilde devam ettiğini vurgulayan Erdoğan;

"Geçtiğimiz hafta 250 bin kilogram, bu hafta ise 170 bin kilogramlık bir satış gerçekleşti. Üretimin yoğun olduğu dönemlerde satışlar kimseyi yanıltmasın. Üretim döneminin ardından çok daha verimli bir satış dönemi yaşanacaktır. İnşallah çıkacak yasa ile süreç çok daha net oturacaktır. Bu sistem üretici ile satıcı arasında köprüyü kuracaktır. Kaliteyi yukarı çekerek herkesin kazanmasını ve kalitenin artmasını sağlayacaktır.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi