ULUSAL CAY KONSEYİ AGUSTOS AYI TOPLANTISI

Ulusal Çay Konseyi

Genel Haberler
Ulusal Çay Konseyi ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı toplantısı gerçekleştirildi
ULUSAL CAY KONSEYİ AGUSTOS AYI TOPLANTISI

ULUSAL ÇAY KONSEYİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI

 

Ulusal Çay Konseyi Başkan Yrd. Mehmet ERDOĞAN başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Erdal SARAL, Nevzat PALİÇ, Dilaver DEMİR, Mustafa DEMİRCİ ve Resul OKUMUŞ un katılımıyla 18 Ağustos Cuma günü Ulusal Çay Konseyi Ağustos ayı toplantısı gerçekleştirildi.

           

            2. Sürgün Değerlendirmesi

            2. Sürgünün değerlendirildiği toplantıda; Özel sektör rekoltesinin 260.000 ton  ÇAYKUR un ise 200.000 ton rekoltede olduğunu ifade eden Erdoğan; 2016 yılında 472.000 ton olan rekolteyle aşağı yukarı denk geldiğini ifade etti.

 

            Bu yıl birinci ve ikinci sürgün arasının geçen yıllara nazaran yaklaşık bir hafta düştüğünü ifade eden Erdoğan, üreticilerin üçüncü sürgün çay toplamada acele etmemelerini, acele etmemeleri neticesinde çay fiyatlarının üreticilere olumlu yansıyacağını söyledi. Erdoğan;  “fiyatların düşmemesi için çalışmalarımız devem ediyor ÇAYKUR’ un kotayı yüksek tutmasını destekliyoruz burada üreticilere düşen görev çay toplamada acele etmemeleridir” dedi.

 

            Çay İhtisas Borsası

            Çay İhtisas Borsası satışları hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Erdoğan, “Çay İhtisas Borsası olarak çok yeni olduklarını buna rağmen satışlara ilginin olduğunu söyledi. Açık çayların tamamının borsadan geçmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan; “Yasal düzenlemeyle bunu sağlayabiliriz. Açık çayların borsadan geçmesi hem sektöre hem de üreticilere olumlu yansıyacaktır” dedi. 

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi