ULUSAL ÇAY KONSEYİ YÖNETİM KURULUNDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Ulusal Çay Konseyi

ULUSAL ÇAY KONSEYİ YÖNETİM KURULUNDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

 

 

ULUSAL ÇAY KONSEYİ YÖNETİM KURULUNDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

 

Ulusal Çay Konseyi 15. Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası yapılan Yönetim Kurulu toplantısı Genel Kurul’da seçilen alt grup temsilcileri; Sn. Yusuf Ziya ALİM, Sn. Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Sn. Mehmet ERDOĞAN, Sn. Selami AYYILDIZ, Sn. Av. Dilaver DEMİR, Sn. Erdal SARAL, Sn. Bünyamin ARSLAN ve Sn. Nurettin İNCE’ nin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Yeni dönem görev yapacak Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yapılan görev dağılımında Yönetim Kurulu üyelerinin tam desteğini alan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya ALİM Ulusal Çay Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, Başkan Yardımcılığına Mehmet ERDOĞAN, Muhasip üyeliğe Av. Dilaver DEMİR seçildi.

 

 

Kontenjansız sakin bir sürgün gerçekleşiyor

 

Ulusal Çay Konseyi görev dağılımı sonrası sürgün değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda; 2023 yılı 1. Sürgün döneminin mevsim şartlarındaki dalgalanmanın da etkisi ile çayın tam olgunluğa ulaşmadığı ve küçük kalması ile üreticilerin acele etmediği gözlemlenmektedir. ÇAYKUR ve Özel sektör alımlarının paralel seyrederken bugüne kadar 45 bin tonlarda yaş çay alımı gerçekleşmiştir. Önümüzdeki hafta hasadın yoğunlaşacağı ön görülürken üreticilerin yığılmaya sebebiyet vermeden toplamaya devam etmesi önem arz etmektedir.

 

 

Hasada ve alıma bir gün ara;

 

Daha rahat ve huzurlu bir seçim süreci geçirilmesi adına Cumhurbaşkanlığı seçim günü olan 28 Mayıs Pazar günü hasada bir gün ara verilmesi, Çaykur ve özel sektör olarak alım yapılmamasının doğru olacağını belirtiriz.

 

 

Çay Sokağı Projesine Destek;

 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilin etkilendiği depremin ilk anından itibaren seferber olan, daha sonra Rize’de hayata geçirilen “Çay Sokağı” projesi” ne yoğun ilgi devam ederken, Ulusal Çay Konseyi olarak tüm çay sektörü ve üreticilerimizi desteklemeye davet ediyoruz.

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi