YAŞ ÇAY ÜRÜNÜ FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ

Ulusal Çay Konseyi

YAŞ ÇAY ÜRÜNÜ FARK ÖDEMESİ DESTEĞİ

 

Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteklemesinde Üst Sınır 2766 kg

 

   “Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteği” T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olup 14.05.2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Makamınca 2022 “Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteği” güncellenmiş ve 30 kuruş olarak açıklanmıştır.

 

   “Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi “ Çay İşletmeleri Genel müdürlüğü  (ÇAY-KUR) tarafından ruhsatlandırılan alanlarda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan üreticilere verilmekte ve uygulamalar ÇAY-KUR tarafından yapılmakta olup; haksız ödemelerin engellenmesi, belge düzeninin oturtulması, desteklemelerin üretici bazında rasyonelliğinin sağlanması, desteklemelerin tabana yayılmasının sağlanması amacıyla ödemelere dekar başına bir sınırlama getirilmiştir.

 

   Çay yetiştirilen bölgelerin ekolojik özellikleri nedeniyle çay bahçelerinde verim miktarları iklimsel faktörlere ve çay bahçesinin yaşına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu minvalde 2022 yılı “Yaş Çay Ürünü Fark Ödemesi Desteği” dönüm başına 2020/2021 yılları ortalama verimi olan 1844 kilogramın en fazla %50 sini aşmak kaydıyla (maksimum 2766 kg), satışı gerçekleştirilen ürünler için destekleme ödemesi yapılacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Henüz yorum yazılmadı

Yorum Yaz

Sizde yorum yazın...
Adınız
E-posta
Yorum
 
video prodüksiyon şirketi